Natharch Body & Health

Lessen

Tarieven

Om aan deze lessen mee te kunnen doen kun je strippenkaart aanschaffen van € 95,= en daar kun je 10 x voor komen.
Deze kaart is 1 jaar geldig na aankoop.

De kosten voor A touch of Yin zijn € 60,= voor 60 minuten.

Lessen

Groepsles Yin Yoga

Woensdag 19:00-20:15

YinYoga lessen

Yin Yoga is een combinatie van traditionele Hatha yoga (houdingen), tcm (traditional chinees medicine) en taoïstische tradities.

Yin yoga wordt ook wel “The calm in the storm” genoemd. Omdat we werken met mindfulness en dus tegen de hectiek van de wereld in gaan door juist naar binnen te keren en de innerlijke rust te vinden.
De Yin yoga is gebaseerd op het stimuleren en ontspannen van het bindweefsel (ligamenten, pezen, gewrichten en (myo)fascia) Tijdens de yin houdingen werken we op een statische manier dat betekent dat we de houdingen minimaal 1 min vasthouden en kunnen opgebouwd worden tot wel 6 min. 1 min is de minimale tijd die het bindweefsel nodig heeft om te reageren.

Ondanks dat Yin yoga erg passief overkomt, kunnen de houdingen toch behoorlijk uitdagend zijn op zowel fysiek als mentaal vlak. De soorten houdingen die we doen zijn zittende, liggende en soms staand. Waarbij de spieren juist ontspannen moeten zijn. We werken ook met stimulatie van de levensenergie (Chi).
Yin yoga activiteit is langzaam, statisch, zacht en met focus op overgave aan de zwaartekracht

 • Effecten van Yin yoga: op zowel fysieke, psychische als energetische processen in je lijf zijn
  Je weefsels worden soepeler en je bewegingsruimte neemt toe.
 • Stressreductie
 • Soepel worden van het hele lichaam
 • Verbetering van het functioneren van de organen
 • Stimuleren van het bindweefsel, zoals banden en kraakbeen, waardoor het zich kan verstevigen en eventueel herstellen
 • Herstel van blessures
 • Stimuleren van de meridianen waardoor de stroom van ‘Chi’ wordt bevorderd en eventuele energetische blokkades worden opgeheven
 • Zorgt voor hydratatie, stimuleert de productie van hyaluronzuur en zo het veroudering proces vertraagd
 • Je leert je bewust te zijn van het moment en de tijd te nemen voor je lichaam en je gevoel (mindfulness)
 • Yin yoga brengt je rust en ruimte om open te kunnen observeren en reflecteren.

 

Hoe ziet een les eruit:

Het zijn kleine groepjes van max 10 mensen.
Matten en props zijn aanwezig. Je mag natuurlijk ook je eigen mat meenemen.
Extra laagjes kleding is zeker aan te raden.
We beginnen de lessen met een begin meditatie. Vanuit daar gaan we naar de houdingen die ondersteund worden door props (kussens, blokken, riemen, dekentjes, tennisballen) om zo het lichaam meer te laten ontspannen of dieper met het bindweefsel/fascia te werken. We sluiten af met een eindmeditatie en een lekker theetje om weer helemaal terug te komen in de ruimte.

YangYoga lessen

Yang Yoga is een actieve en dynamische vorm van yoga die gebruik maakt van een Vinyasa systeem. Vinyasa systeem betekent het bewegen op het ritme van de ademhaling. Er wordt een soepele overgang gecreëerd tussen krachtige houdingen.

In de Yang Yoga lessen gebruiken we geen vaste serie. De houdingen zijn vooral gericht op het stimuleren van de gezondheid van de wervelkolom. Voorover buigingen, achterover buigingen, Torsies en zijwaartse bewegingen.
Een gezonde wervelkolom staat is namelijk een gezond leven.

In de Yang Yoga maken we gebruik van spierkracht d.m.v. onze fundering en Bandha’s (energie sloten) om zo het lichaam sterker en soepeler te maken en balans te brengen tussen lichaam, geest en ziel. Ook wordt er gewerkt met Dhristi’s (focuspunten) voor meer focus en we maken ook gebruik van Pranayama ademhaling. Dit is een ademhalingstechniek om je Prana (levensenergie) te reguleren. In de Yang Yoga gebruiken we de flankademhaling, ook wel Sama Vritti of de Ujjayi (ocean breath) genoemd.

Hoe ziet een les eruit:

We beginnen de lessen met een meditatie. Dan gaan we het lichaam subtiel opwarmen en geleidelijk aan bereiden we ons voor op grotere bewegingen. Daarna beginnen we met het opbouwen van een goede fundering in het lijf d.m.v. spierkracht en het activeren van de flankademhaling. Vervolgens beginnen we met staande, zittende, liggende houdingen die allemaal verbonden zijn d.m.v. soepele overgangen, Vinyasa’s genaamd. We sluiten uiteindelijk af met een welverdiende Savasana, ook wel de eindontspanning genoemd, om te voelen wat alle houdingen voor het lichaam hebben gedaan.

Centraal in mijn Yang Yoga lessen staat een duidelijke connectie maken met je lijf. Voelen wat er nodig is en een diepere kijk naar binnen nemen. Buiten het belang van de diepte in gaan, vind ik het plezier, het spelen en jezelf uitdagen belangrijk. Als we de fluctuaties van onze mind verstillen zijn we tot meer in staat dan we zelf denken/weten.

Lessen

Groepsles Yang Yoga

woensdag 17:30 -18:45

Wat is ervoor nodig om een Yang Yoga les mee te doen:

 • Yoga/sportkleding waar je vrijuit mee kunt bewegen.
 • Vest en warme sokken voor de eindontspanning
 • Flesje water als je snel dorst hebt.

Yoga matten en props (blokken, meditatiekussens, bolsters) zijn aanwezig. Uiteraard kun je je eigen mat meenemen.

Er is geen specifiek level, want tijdens de lessen worden opties en variaties aangeboden die op verschillende levels van toepassing zijn.

Lessen

Privéles A touch of Yin

Volgens afspraak

A Touch of Yin

Dit is een 1 op 1 begeleiding

A Touch of Yin sessie van 1 uur waarbij er wordt gewerkt aan delen van je lichaam waar je meer opening of aandacht aan wilt geven. Een heel uur gewijd aan een diepere ervaring in yin houdingen, waardoor er meer ontspanning ontstaat en meer opening. D.m.v. yin houdingen en myofascial technieken gaan we samen zoeken naar wat jouw lichaam nodig heeft en zo creëren we meer stroming en balans.

Wil jij meer in contact komen met een diepere laag in je lichaam? Dan is A Touch of Yin sessie iets voor jou.

We beginnen de lessen met een korte meditatie en kiezen in afstemming op jou een aantal houdingen uit waar we dieper mee gaan werken. We sluiten af met een korte meditatie.

Wat maakt A Touch of Yin anders dan normale yin lessen? Ik help je d.m.v. fysieke begeleiding en myofasciale props meer ontspanning te vinden en meer verdieping in je lichaam te krijgen.
Yin yoga is een combinatie van TCM ( traditional Chinese medicine) en Hatha houdingen waar geen aligment nodig is. Ieder lichaam is anders, dus werken we aan wat er voor jouw lichaam goed en nodig is. Tevens werken we op het bindweefsel oftewel Fascia. Fascia kan door onze dagelijkse stress erg vast komen te zitten, ook zijn trauma’s opgeslagen hier.

Door Yin houdingen te doen en meer in de Yin sfeer te komen kun je meer in balans komen en krijg je meer energie .Yin is the calm in te storm. Buiten fysieke ontspanning/ontlading werken we ook met mindfulness en worden je hoofd en emoties ook tot rust gebracht.

Het is mogelijk dat door A Touch of Yin sessie emoties vrijkomen. Dit zijn releases en die zijn nodig om je lichaam en geest meer ruimte te geven.

Workshop Hartafstemming & Inspiratiezondag

Genieten, ontstressen & inzichten verwerven!

Bevrijd de energie die vastgelopen is in je lichaam en geest door in te tunen op jouw energiesysteem! Pure verwennerij!

In the end we will all be judged by the courage of our heart!” Sense8

Wat er uiteindelijk toe doet is wat je in je hart meedraagt. Liefde is een kracht die ons leven binnenstroomt zonder regels, verwachtingen of beperkingen. Een kracht die ten grondslag ligt aan ons bestaan en die ons eraan herinnert wie we in wezen zijn. Toch kan angst om te zijn wie je bent en angst om je emoties te voelen, je parten spelen en ervoor zorgen dat je niet durft te kiezen voor de richting die je hart je aanreikt.

The real violence, the violence that is unforgivable, is the violence we do to ourselves when we’re too afraid to be who we really are.” Sense8

De moed om te zijn wie je bent en je hart te openen begint in je lichaam. Aandacht voor je lichaam en bewust werken met je meest krachtige energiestroom, je adem, reikt jou de inzichten aan die je nodig hebt om te kunnen onderscheiden wat wel nog bij je hoort en wat niet.

Door de aandacht voor jezelf op een dieper niveau te richten, maak je contact met je wezensessentie. De kern van jezelf die door denkpatronen en de drukte van alledag te weinig aandacht krijgt en wacht totdat die aangeboord wordt. Deze kwaliteit van aandacht helpt je om te ontspannen en om je te herinneren dat alles wat je nodig hebt, in jou aanwezig is. Door innerlijke rust op te zoeken en even leeg te worden, kun je voelen hoe je mag vertrouwen op je eigen inspiratiestroom, je eigen gevoelens en de wijsheid die in je klaarligt.

Programma:

10:00 ontvangst

10:15 – 12:00 Pranayama ademhaling en chakraharmonisatie sessie

12:00 – 12.30 Pauze met lichte lunch

12:30 – 14:00 A touch of Yin sessie

 

Lessen

Workshops

5 April 2020

Pranayama ademhalings- en chakraharmonisatiesessies

Regelmatige beoefening van deze techniek resulteert in een heerlijke ontspanning. Je zult verbaasd zijn van de resultaten.

Je lichaamscellen krijgen een enorme zuurstof- en energieboost, waardoor je toxines kunt afvoeren. Maar dat niet alleen, je gaat ook door allerlei lagen heen waarin je energie vastzit. Hierdoor kun je tijdens de sessie stuiten op weerstand in jezelf, waarvan jij je normaal gesproken niet bewust bent.

De combinatie van deze specifieke ademhaling en de chakrameditatie helpt je om door deze lagen heen te komen. De sessies versterken de connectie met jezelf en helpen je te onderscheiden wat van jou is en wat niet. Je komt als het ware thuis in jezelf.

A touch of Yin

Yin Yoga heeft vele effecten op zowel fysieke, psychische als energetische processen in je lijf, want stress, verdriet en trauma’s zetten zich vast in de fascia (bindweefsel). Doordat je lang in een houding blijft, word je uitgenodigd om je mentale en je emotionele weerstand te observeren en los te laten; Het brengt je rust en ruimte om open te kunnen observeren en reflecteren, zodat je je kunt openen voor je ware potentieel.

max. 10 personen

Door deze website te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten